Cookies

Bekæmp dine skader med svømning

15-01-2020 11:30 |  AtletikOgMotion |  CMS Admin
Har du ofte problemer med dine muskler og led når du dyrker motion, så vil svømning være perfekt til dig, da det er en rigtig fornuftig måde at dyrke motion på, som er skånsomt mod led, knogler og muskler samtidig med at de forbedre din kondition og styrke.

Fysiske fordele
Først og fremmest er svømning en ideel måde at genoprette dine skader eller ledsmerter på. Det skyldes den vægtløse tilstand man befinder i, når man er i vandet. Belastningen reduceres med hele 75% når man befinder sig i vand der går til brystet. 
Med svømning forbrænder man mange kalorier samtidig med man stort set træner alle muskler i kroppen. Undersøgelser viser desuden, at svømning hjælper med at bekæmpe mange sygdomme og lidelser, ved at skabe fysisk og psykisk komfort i os. 

Psykiske fordele
Udover mange fysiske fordele, har svømning også en række psykologiske fordele. Det har bl.a. en afstressende og meditativ effekt. Det er afslappende aktivitet, som giver en større strømning af ilt til musklerne, hvilket gør det muligt at regulere sin vejrtrækning. Svømning kan også være med til at fremme væksten af nye hjerneceller i dele af hjernen, hos dem der har mister dem grundet kronisk stress samt giver det dig energi og kan resultere i en stor tilfredshed med dig selv og livet generelt. 
Svømning har også en antidepressiv effekt, da man via svømmekurser får en social oplevelse med de andre deltagere. Når man overvinder de udfordringer der er forbundet med svømning, giver det en følelse af præstation. Mange lider også depression over ikke at kunne udføre deres træning på grund af skader, men med svømningens skånsomhed mod kroppen, giver det en opløftende effekt på dem der har erfaringer med skader, og giver dem mulighed for at holde konditionen ved lige. 

Sådan kommer du i gang
Svømning er en relativ billig sportsform at komme i gang med. Alt det kræver er badetøj og godt svømmeudstyr. Hvis du fx har nedsat syn, er det en fordel at investere i dykkerbriller med styrke, så du kan have et så godt udsyn som muligt.  
Derudover skal du finde dig en svømmehal der ligger i dit nærområde, så det enten passer med at du kan gøre det inden arbejde eller skole, eller efter. Om sommeren kan du med fordel benytte havet til din svømning. 
Hvis du ikke er en garvet svømmer, så er det en god idé at begynde med at svømme brystsvømning og når du mestre det, så kan du gå videre til crawl. På den måde får du den bedste start på din svømning uden at gøre det til en kæmpe udfordring for dig fra start. 

Kom af med de gamle skader
Selvom svømning er skånsomt mod muskler og led, så er det en god idé at få behandlet dine skader fra tidligere, så du fx ikke risikerer at rive dem af led igen. Så hvis du ikke allerede har tilknyttet dig en fysioterapeut, så kan du med fordel få lavet en henvisning fra din læge til en klinik med højtuddannede fysioterapeuter i København K, hvis det er her du bor eller arbejder. Her kan du vælge hvilken genoptræningsform du ønsker ved at booke dig på hold, samtidig med at få behandlinger, der passer netop til dine skader.  








Vidste du at...



Gå til shop - tilkøb til din klub >>

 


Delete item?