Cookies

De amerikanske cykelgiganter Trek og Specialized

29-01-2020 10:47 |  AtletikOgMotion |  CMS Admin
To af de største amerikanske cykelvirksomheder er Specialized og Trek. Hvordan blev de til? Og hvem var disse pionere der revolutionerede cykelindustrien? Det og meget mere kigger vi på. 

De mest eftertragtede cykler i USA 
I USA er nogle af de mest solgte cykelmærker Specialized, Giant og Trek. De har alle hver deres historie, men kun Specialized og Trek er Amerikanske virksomheder. Giant er en virksomhed fra Taiwan og blev etableret i 1972 og altså ikke speciel amerikanske. De 2 største amerikanske Mountainbike og racercykel producenter er altså Specialized og Trek.  

Trek – Giganten 
I 1975 startede Richard Burke og Bevil Hogg, Trek Bicycle. De startede med at producere cykler som kunne holde lange cykelture og som kunne bære en masse vægt. En så kaldt Steel touring. Deres plan var at konkurrere med de Japanske og Italienske producenter. I 1980 udvidede de deres faciliteter og i 1981 producerede de deres første stål road racing bike og i 1983 deres første mountainbike.  De efterfølgende år prøvede de kræfter med at lave aluminiums racercykler, som ikke var del af deres kerne kompetencer, det var nemlig de originale stål cykler, og det blev altså ikke et hit. 
Og i 1989 fik de en anden virksomhed til at producere deres nye karbon cykle, og inden der var gået et år, kaldte de dem alle tilbage, grundet dårlig kvalitet. Allerede i 1990 var de tilbage med deres egne cykler, nemlig en af verdens første hybride cykler. Altså en kombination af en mountainbike og en bycykel. Dette var starten på deres succes. Et par år efter investerede de tungt i selv at lave karbon cykler og i 1992 introducerede de den letteste karbon cykle i verden, på 1,29 kilo. Det var ikke mountainbikes Trek var mest kendte for og derfor besluttede man at opkøbe Garry Fisher Mountain bikes, da Garry Fisher var en af opfinderne af mountainbikes i sin tid. Og så fandt de til sidst opskriften på deres succes.  

Specialized – Passion og finesse 
Virksomheden blev etableret året før Trek, af den nuværende ejer Mike Sinyard. Mike solgte sin Volkswagen bus og tog til Europa for at cykle og for at kigge på cykler. Han importerede med sig hjem et Italiensk produceret cykelstyr og cykelstængler. Han mente ikke at kunne finde lige så god kvalitet i Amerika. To år efter begyndte han selv at producere alle dele til hans cykler selv og allerede I 1981 lancerede han sine første cykler. To med forskellige slags racer cykler og en mountainbike. Og netop mountainbiken var meget interessant. 
Det var nemlig den første større produktion af mountainbikes i verden. Den dag i dag, producere de stadig mountainbikes under samme navn som ved deres første lancering, det meget kend kendelige ’’Stumpjumper’’. Ligesom deres konkurrent Trek vidste at karbon var fremtiden, vidste Specialized og Mike Sinyard det også. Specialized, til forskel fra Trek, investerede til at starte med selv i karbon løsninger. Mike er en passioneret man og vil gøre tingende selv. Så allerede i 1989 havde Specialized startet en af verdens største masseproduktioner af karbon mountainbikes. De blev en kæmpe succes og til den dag i dag, er det stadig Mike Sinyard der er Direktør med hovedkvarter i Californien, der styrer virksomheden. Og deres cykel Stumpjumper er stadig en af deres mest eftertragtede og solgte cykler, den dag i dag. 








Vidste du at...



Gå til shop - tilkøb til din klub >>

 


Delete item?