Cookies

Alt du skal vide om glutamin

04-02-2022 12:56 |  AtletikOgMotion |  CMS Admin
Glutamin er blevet et af de mest populære supplementer og produkter indenfor fitness, træning og alt derimellem. Grunden til dette er, at glutamin har et fortrin på et muskulært niveau, som gør, at det kan bruges som supplementer i kosten.

Du kan bruge glutamin i flere forskellige situationer, for at opnå maksimal virkning - herunder eksempelvis når du skal optage store mængder muskelmasse på kort tid. Vil du vide mere om glutamin? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide til alt, du skal vide glutamin.

Glutamins rolle
Du tror det måske ikke, men glutamin er et af de aminosyrer, der har hele to nitrogenatomer. Derfor er det også et vigtigt stof, når det kommer til metaboliske funktioner.
Glutamin og er den aminosyrer, der oftest forekommer i muskler og blod. Den neutraliserer alt den overskydende mælkesyre, vi mennesker generer, når vi udøver intens og hård træning. Mælkesyre er blandt andet en af årsagerne til ekstrem muskeludmattelse og katalyse i kroppen.

Mangel på glutamin i kroppen
Som tidligere nævnt er glutamin naturligt i stede i kroppen, men i visse tilfælde, kan mængden af det være relativt reduceret. En af de primære årsager til denne mangel er stress, som svækker immunforsvaret markant. Reduceringen kan desuden også opstå, hvis man dyrker meget intensiv og hård træning.
Når kroppen ikke selv er i stand til at producere den tilstrækkelige mængde af glutamin, som kroppen har brug for, vil du opleve forskellige symptomer som eksempelvis mangel på heling, reduceret appetit og overdreven og voldsom udmattelse.

Glutamin som supplement
Glutamin har som førnævnt et fortrin på dets muskulære niveau, der gør, at glutamin er blevet til et populært supplement blandt atleter og sportsudøvere. Ved at benytte sig af stoffet, forebygger man, at de optrænede muskler mister deres volumen og udseende. Dette er derfor også enormt hensigtsmæssigt for atleter og sportsudøvere, der er stoppet med træning grundet enten sygdom eller skader, der forsager muskelreduktion forskellige steder på kroppen.

Du kan finde glutamin som supplement både i form af kapsler og pulver, men du kan også finde de i almindelige fødevarer - herunder både i grøntsager og kød, der indeholder meget protein. Ønsker du at indtage glutamin som et ekstra supplement til din generelle kost, kan det være en god ide at undersøge eventuelle tilladte mængder og bivirkninger hos egen læge eller anden faglig på området. Pas altid på med at indtage for meget glutamin.








Vidste du at...



Gå til shop - tilkøb til din klub >>

 


Delete item?